Çekim Yasası ve Pozitif Düşünce

Yayınlandı: 10 Mayıs 2016 / Satış, Pazarlama ve Kişisel Gelişim

positive-thinking-bPozitif düşünmenin önemli sonuçlarından birisi de sizi arzularınızı gerçekleştirmek için heyecanlandırarak harekete geçirmesidir. Pozitif inanışlar ve düşünceler Çekim Yasası’nın anahtarıdır. Çekim Yasası; isteklerimizi etkilemek değil, “kim olduğumuzu” etkilemektir. Biraz düşünün, hayattaki herkes bir şeyler istiyor fakat sadece bir avuç insan gerçekten arzularını açıkça dile getirebiliyor. Çünkü bu insanlar pozitif düşüncenin gücünü biliyor. Onlar, pozitif düşüncenin daha fazla para,  daha iyi ilişkiler, aşk, sağlık ve daha fazlasını getireceğinin farkında. 

Unutmayın, Çekim Yasası’nın anahtarı heyecanı ve hırsı korumaktır; bu da inançta ve düşüncelerde başlar.

Pozitif düşünceyi ortaya çıkaracak ve Çekim Yasası’nı güçlendirecek sırlar:

  1. Arzularınıza odaklanın!
    İsteklerinize odaklanmayın. İstekleriniz, sahip olmadıklarınız demektir. Unutmayın, ne istediğimizi değil kim olduğumuzu etkilemeye çalışıyoruz. Arzularınıza ve bu arzularınızı gerçeğe çevirmek için yapabileceklerinize pozitif yönde odaklanın. Sanki bir dergide yayınlayacakmışçasına arzularınızı bir yere not edin. Bu hayatta sizin için gerçekten “kutsal” olan çok az arzunuz vardır, onları sürekli hatırlayın.
  2. Problemleri meydan okuma gibi görün!don-kişot-300x154
    “Problem” kelimesini sözlüğünüzden çıkarın. Hayat bize çoğu zaman zorluklarla mücadele etme ve meydan okuma fırsatları verir. Unutmayın, güzel şeyler daima mücadeleler sonrası gelir.
  3. Kötü düşüncelerden kurtulun!
    İnsan zihni yaratıcı bir makinedir. Gerçek olmayan birçok şeyi yaratabilir (o da ne duvarda bir karartı mı var!). Eğer olumlu yönde kullanabilirseniz, zihniniz gerçekten çok güçlü bir araçtır. Buna rağmen, hayata dair gardınız düştüğünde zihniniz korku ve şüpheler yaratarak var olmayan senaryolar oluşturmanıza neden olur. Kötü düşüncelerinizle mücadele edin, çünkü bu Çekim Yasası’nı besleyen en büyük adımlardandır.
  4. Bir eyleme odaklanın!action
    Sokaktaki her bir dönüş, yapmanız gereken bir eylemdir. Arzularına yaklaşan insanlar, arzuları için bir eylemde bulunanlardır. Her hareketiniz doğru olmayabilir. Buna rağmen, yanlış bir eylemi de yine bir başka eylem ile düzeltebilirsiniz. Hayatınızdaki büyük adımlar, daima büyük sonuçlar getirir. Bir eyleme geçtiğinizde, zihniniz bunu daima olumlu algılar, çünkü eyleme geçtiğinize göre bu “doğru” olduğunu düşündüğünüz içindir.
  5. Sahip olduklarınızı düşünün!
    Bugüne kadar birçok şeyi istediniz ve elde ettiğinizde mutlu olacağınızı düşündünüz. Belki mutlu da oldunuz ancak bu mutluluk ne yazık ki kısa sürmüş olmalı ki şimdi eski halinize dönmüşsünüz. Bugüne kadar çok isteyip ardından sahip olduklarınızı ve onlara ulaşana kadar geçen süre içinde hissettiklerinizi düşünün.
  6. Gerektiğinde vazgeçin!nowclock

    Bazen zor olanı deneriz. Üzerinde çok şey düşünüp, endişe edip, çabaladıklarımız bazen heyecanımızı yitirmemize neden olabilir. Dünya, hayatın tüm yönünü değiştirecek fırsatlar, insanlar ve fikirlerle doludur. Gerektiğinde bırakın! Yeni ve sizi daha heyecanlandıracak başka bir yönde atım adın!
  7. Şimdiyi yaşayın!
    Seviyorsanız, aşka odaklanın; bir yazı yazıyorsanız, yazıya odaklanın; yemek yiyorsanız, yemeğin tadına odaklanın… Hayatınızdaki her bir anın zevkine varın. Bir saniye sonrası belirsiz, bir saniye öncesi ise geride kaldı. Gerçek olan zaman, sadece şu an! Bu sizin zamanınız ve onu özel yapmak yine sizin elinizde. Evet planlar yapmak güzeldir, ancak unutmayın ki o plana tek uyan zaman “şu an”!

    Onur Özdemir

    “The Law of Attraction & Positive Thinking – Robert Zink” adlı makaleden kendi eklemelerimle çevrilmiştir.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.